Vinna på nätpoker

Att vinna på nätpoker är inte så svårt. Många spelar hundratals snabba partier under en enda kväll och det hör till saken att man vinner ibland och förlorar ibland. Att vinna på nätpoker i längden är dock mycket svårare. Tidigare brukade man säga att ca tio procent av dem som spelade nätpoker vann 90 % av pengarna. Det fanns alltså ett mindre antal yrkesspelare som skodde sig på alla amatörer och mindre skickliga spelare. Idag är det inte lika extremt eftersom skillnaderna i skicklighet har jämnats ut lite. I den här artikeln ska vi bjuda på några tips kring hur man lär sig vinna mer i poker.

Vinna på nätpoker

Vinna på nätpoker

Det finns en del väldigt grundläggande strategier som man alltid måste ha i bakhuvudet. Att kunna värdera en hand är viktigt. Då vet man om man ska lägga sig eller satsa, utifrån de kort man fått. Hur man ska spela för att vinna på nätpoker beror mycket på vad det är för pokervariant man spelar. Det finns en mängd olika strategier för olika typer av poker. Det är alltid bra att ha en genomtänkt strategi för hur man bluffar om man vill vinna på nätpoker. En bluff kan sägas vara bättre om du har få motspelare än om det finns många som kan syna den. Förståelse för vilken betydelse positionen vid bordet har på spelet är en annan viktig beståndsdel i alla pokerstrategier.

För att kunna vinna på nätpoker i längden räcker det inte att bara vara en bra spelare. Man måste ha bra färdigheter i det som kallas “bank roll management”, det handlar om att välja när man ska satsa och när det är bättre att sluta spela. Spelare som alltid slutar när de ligger på plus för dagen kommer snabbt att bli rika på nätpoker. Så enkelt är det. En annan bra strategi är att alltid sträva efter att förbättra sitt spel. Det kan man göra genom att läsa pokerteori och genom att analysera sina tidigare händer och hur man spelat dem. Det finns även många kurser och tipssidor online för den som vill fördjupa sig.

Strategier för turneringar

Något som många förknippar med poker är stora turneringar där spelare slås ut efter hand tills det bara återstår ett så kallat finalbord, med de allra mest framgångsrika deltagarna. Detta är en mycket vanlig tävlingsform, även online. Det förekommer även blandformer och tävlingar där man kan kvalificera sig till stora, fysiska och kanske TV-sända, events genom att vinna eller placera sig bra i en turnering online. Att vinna på nätpoker handlar lite mer om matematik och lite mindre om psykologi än vanlig poker där man sitter i samma rum som alla sina medspelare, och kan observera deras reaktioner. Vilken strategi som är bäst beror mycket på hur stor turneringen är.

Om du deltar i en väldigt stor turnering online är chansen att du ska gå vidare så långt att du vinner pengar ganska liten. Oavsett hur skicklig du är som spelare. Med de oddsen väljer många att spela med lite högre risk än de vanligtvis gör. Den som i det läget bara spelar för att förlora så lite som möjligt kommer inte att gå vidare eftersom det alltid finns andra som riskerar mer och har mer tur. Om du vill vinna på nätpoker i en mindre turnering kan det tvärtom vara klokt att spela väldigt försiktigt, åtminstone tills man nått så långt i turneringen att man går plus. Hur man gör för att vinna på nätpoker handlar alltså väldigt mycket om vad det är för typ av poker som man spelar.

Förbättra dina odds i nätpoker

Man kan säga att tre områden är viktiga när det gäller nätpoker. Kunskap, talang och disciplin. Disciplin handlar här om att inte vara en vilt satsande gambler som går igång på adrenalinkickar utan en sansad spelare som tar rationella beslut om hur “bankrullen” ska förvaltas. Talang är, när det gäller nätpoker, i första hand en känsla för huvudräkning och sannolikhetskalkyler som man behöver för att kunna bedöma sina odds utifrån korten man fått. Kunskap kan sägas vara den beprövade pokerstratgin som utvecklats för olika spel inom poker. Att vinna på nätpoker handlar mycket om att läsa på om och öva på att tillämpa olika strategier. Är man nybörjare ska man öva på spel med låga insatser. Annars kan det bli dyrt att lära sig vinna på nätpoker.