Videoslots

Videoslots

En enarmad bandit är de fysiska traditionella spelmaskinenerna medans videoslots har virtuella hjul som visas på en skärm. Egentligen spelar hjulen inte så stor roll eftersom det är en slumpgenerator som avgör vinsterna. Att spela videoslots har blivit mycket populärt och mycket beror på att de flesta spelsajter delar ut bonus i form av free spins eller pengar att spela för. Detta betyder att man kan börja med att spela i stort sett gratis. Många spel bjuder även på roliga bonusspel och andra populära funktioner. Att det finns en uppsjö av olika teman att välja mellan gör inte saken sämre.

Videoslots bjuder på spelglädje

Videoslots som har vunnit i popularitet

Några videoslots sticker ut mer än andra. En del har stora jackpottar medans andra har skickligt gjord grafik eller teman som stämmer med spelarens intresse. Ett slotspel som det talas mycket om idag i spelvärlden är Mega Fortune. Hela spelet andas lyx och symbolerna vittnar alla om en miljonärs liv i form av champagne, limousiner och lyxyachter. Det intressanta i detta spel är att det finns inte mindre än tre jackpottar. När man lyckas komma till bonusspelet med jackpottarna väntar tre hjul. På de första två vinner man antingen pengar eller tillträde till tredje hjulet där det ligger en enorm jackpot som har ett rekord på runt 150 miljoner kronor.

En del videoslots lyckas bli otroligt populära utan att ha en massa komplicerade funktioner. Starburst är en av dem. Den är väldigt enkel att lära sig och är ett perfekt nybörjarspel men ändå återvänder många erfarna spelare hit. Den glasklara grafiken i form av gnistrande ädelstenar i olika färger tillsammans med otroligt många vinstchanser ligger till grund för populariteten. Den regnbågsfärgade stjärnan är symbolen som sticker ut. Den fungerar som wild och tar form av den symbol som skapar vinnande kombination. Den mest omtyckta funktionen är dock att här kan man vinna i kombinationer från båda hållen och inte bara vänster till höger som är brukligt i de flesta spel.

Roliga, underhållande och spännande spel

Många väljer att spela på videoslots som matchar sina egna intressen. Ett fan av Guns n’ Roses spelar förstås videosloten med samma namn. Här får man välja vilket låt man ska lyssna till medans man spelar. Spelet ger en rockig upplevelse och förutom musiken bjuds man även på videoklipp från bandets konserter. Spelutvecklaren NetEnt som har skapat spelet har verkligen lagt på allt krut för att spelet ska infria förväntningarna som fanns innan lanseringen. Med flera bonusfunktioner, snygg grafik, perfekt ljud och många vinstchanser har Guns n’ Roses tagit spelarna med storm. Att RTP (return to player) ligger på nästan 97% gör inte saken sämre.

Även för kattälskarna finns det videoslots och i Kitty Glitter Slot spel möter man både persiska katter och siameser. Istället för kattmat hittar man diamanter. Detta glittrande spel innehåller en rad free spins och vinstchanserna duggar tätt. Många videoslots har teman med djur och i Gorilla Go Wild möts du av ett djungeltema med roliga djursymboler och en fantastisk grafik med härliga färger. Spelet fullkomligen exploderar av free spins och wilds. Det gäller dock att vara ihärdig och hänga med gorillan på alla äventyr och dessutom mata honom med bananer för då blir han extra generös. Ett helt annorlunda djurtema finner du i Jurassic Park. Detta spel är mer skräckinjagande jämfört med andra spel där djur spelar huvudrollerna. Trots att spelet har ett otäckt tema är det roligt att spela på grund av alla vinstchanser och en skickligt gjord grafik.

Svårigheten att välja rätt

På grund av det stora utbudet av videoslots kan det ibland vara svårt att välja. De flesta spelsajter erbjuder dig att provspela videoslots innan du satsar riktiga pengar. Detta är mycket bra för att känna på om du tycker om spelet och kan tänka dig att satsa dina pengar där. Dessutom övar du upp fingerfärdigheten och lär dig förstå vad spelet går ut på. Är du på jakt efter den enorma vinsten kan du leta upp spel som har en progressiv jackpot och sedan kan du med jämna mellanrum kolla summan. En progressiv jackpot växer och när summan ligger på ett antal miljoner slår du till och maxar din insats.